להלן: "הדרישות הכלליות
יובהר בזאת, כי כל הדרישות הכלליות המופיעות בפרק זה הינן חלק בלתי נפרד ומחייב מהמפרט ועל בעל העסק לעמוד בהן, ככל שהינן רלוונטיות לעסקו (וזאת בנוסף לאמור בפרק "דרישות פרטניות מעסקים").
- כללי
- על כל פריט עיסוק המופיע בהמשך מסמך זה, חלים בנוסף למפורט במסמך זה כל הדרישות של נותני האישור הרלבנטיים לפריט עיסוק זה וכל דרישות חוק רלבנטיות אחרות.
- אין באמור במסמך זה כדי לפטור בעל עסק, בתחומי מועצה מקומית מעלה אפרים, מקיום דרישות כל דין החל עליו, אף אם הוראות הדין אינן מופיעות במסמך.
- מובהר כי אין באמור במסמך זה כדי לפטור בעל עסק, בתחומי מועצה מקומית מעלה אפרים, מקיום כל חוקי העזר העירוניים הרלוונטיים לפעילות עסקו. (בהגיעך לקישור, הקש את שם הרשות מעלה אפרים ואחר כך לחץ בצד ימין על הקישור – חוקי עזר)
- מסמך זה אינו מהווה רישיון עסק. מי שמנהל עסק ללא רישיון עובר על החוק ויהא צפוי לנקיטת אמצעים משפטיים ולעונשים הקבועים בחוק.
- אין באמור במסמך זה כדי לפטור את המבקש רישיון, מהגשת בקשה ומקבלת אישורים מתאימים לפי החוק ולפי כל דין.
- במידה וקיימים/מופעלים בעסק, עיסוקים נוספים החייבים ברישוי לפי צו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשע"ג-2013 , יחולו על אותו עסק גם התנאים הנוספים שבמפרט האחיד, לכל אחד מאותם עיסוקים.
- כל שינוי בהוראות כל דין, החל על העסקים נשוא דרישות אלה, יחול עליהם מיום פרסומו כדין ויחייב את העסקים. בכל מקרה של סתירה יגברו הוראות החוק.
- למען הסר ספק, במידה ומצוין דבר חקיקה בסעיף מסעיפי המפרט האחיד, יחול הנוסח המעודכן ביותר של דבר החקיקה כפי שקיים ברשומות.
- נגישות
- בעל עסק שהוא מקום ציבורי או שירות ציבורי כהגדרתם בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח – 1998, יקיים במלואן את הוראות הנגישות לפי פרק ה'1 לחוק האמור ואת האמור בחוק רישוי עסקים, התשכ"ח- 1968 – כולל תיקון 34 (פרק 8 ב' ו-ג', ביום פרסום מסמך זה).
- בעל העסק יעביר למחלקת רישוי עסקים, חוות דעת של יועץ נגישות מורשה בדבר הצורך בבצוע התאמות כאמור בחוק, הן לעניין נגישות בשירות והן לעניין נגישות מתו"ס ויבצע את ההתאמות הנדרשות בחוות הדעת.
- פסולת
- בעל העסק במרכז המסחרי יעביר כל סוג פסולת שמקורה בעסקו ו/או במבקריו ו/או במשתמשיו, לפחים ייעודיים, שהוצבו על ידי המועצה.
- בעל מפעל באזור התעשייה יתקין כלי אשפה נפרדים ומיוחדים לאשפה של המפעל, במספר ובמקומות שיקבעו על ידי המועצה, יתקנם או יחליפם באחרים בהתאם לדרישת המועצה ובתוך הזמן שיקבע ולהחזיקם במצב נקי.
- המועצה רשאית לדרוש בהודעה מבעל נכס, שיתקין ביתן אשפה ( ביתן המיועד לאחזקת כלי אשפה לאשפת מפעל) או יתקנו, הכול באופן בצורה ובמקום שתקבע המועצה, בהתאם להוראות ובתוך הזמן שיקבע.
- בעד פינוי אשפה של מפעל ישלם המחזיק במפעל למועצה אגרה בשיעור שנקבע בתוספת השנייה לחוק עזר למועצה המקומית מעלה אפרים (שמירת הסדר והניקיון), התשמ"ג-1983, בנוסף לאגרת פינוי אשפה לפי סעיף 27 לחוק עזר זה.
- פסולת נייר, זכוכית, ו/או כל זרם אחר שהוא בר מחזור, יפונו על ידי בעל העסק לפחים ייעודיים שיוצבו על ידי הרשות.
- פסולת אלקטרונית תפונה על ידי בעל העסק על פי ההסכמים שיהיו קיימים מעת לעת עם הגוף המוכר על ידי מדינת ישראל לטיפול בסוג פסולת זה.
- בעל העסק שבעסקו נוצרת פסולת של מזון מן החי, כגון בשר או דגים, יאסוף את הפסולת האמורה בשקיות פלסטיק עבות וקשורות היטב, אשר ישמרו בעסק עד להוצאתן לכלי אצירת האשפה הייעודי.
- מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 3 לעיל, בעל העסק יעמוד בכל הוראות חוק עזר למועצה המקומית מעלה אפרים (שמירת הסדר והניקיון), התשמ"ג-1983, הנוגעות לסעיף זה.
- עם פרסום חוק עזר ייעודי לנושא לפיה בעל העסק יידרש בהפרדה וטיפול בפסולת הנוצרת בעסקו לרבות "פסולת בסיסית" ו"פסולת עודפת", יקיים בעל העסק את הוראות חוק עזר זה.
- שפכים
- שפכים תעשייתיים (לא סניטרים) שמקורם מפעילות העסק ,יוזרמו למערכת הביוב העירונית רק לאחר שעמדו בערכי הסף הרלוונטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 ובהתאם לכל דין.
- מכשירים למניעת זרימה חוזרת (מז"ח)
- כל עסק, כהגדרתו בתוספת ל "תקנות בריאות העם (התקנת מכשיר מונע זרימת מים חוזרת), התשנ"ב – 1992, יתקין מכשיר מונע זרימת מים חוזרת למערכת מי שתייה (להלן מז"ח), בקטע הצינור שבו מקבל העסק את המים שלו מרשת המים של המועצה ", כאמור בתקנות.
- בעל העסק יחזיק את המז"ח במצב תקין בכל עת ויבצע בדיקה שנתית על ידי מתקין מוסמך – כהגדרתו בתקנות האמורות (באחריות ועל חשבון של בעל העסק) .
- תוצאות הבדיקה השנתית של הבודק המוסמך יועברו למחלקת רישוי עסקים במועצה ובמקביל יישמרו בחזקת בעל העסק ל-3 שנים לפחות.
- בעל העסק יבצע מידית את כל הנדרש בממצאי הבדיקה השנתית.
- דיגום שפכים
- בעל העסק של אחד מסוגי העסקים המוזכרים בתוספת השלישית של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014, ייתכן וייכנס לתוכנית ניטור למפעלים של המועצה או של הרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון.
- בעל עסק, כמפורט בסעיף 4.3.1, יתקין על חשבונו שוחת דיגום בתא הביוב האחרון של העסק, לפני נקודת התחברותו לביוב העירוני, או במקום אחר, כפי שתורה לו הרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון.
- בעל העסק יממן את עלות ביצוע הדיגומים שיתבצעו אצלו, בהתאם לתעריפים שנקבעו בכללי תאגידי מים וביוב (תעריפים לשירותי מים וביוב והקמת מערכות מים או ביוב), תשע"א-2009.
- בכל מקרה של חשש לחריגה מערכי הסף הרלוונטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014, באחריותו המלאה של בעל העסק לדווח על כך באופן מידי לרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון, ולפעול בהתאם להנחיות הרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון ו/או המשרד להגנת הסביבה, על מנת להביא לתיקון התקלה.
- כל עסק, כהגדרתו בתוספת ל "תקנות בריאות העם (התקנת מכשיר מונע זרימת מים חוזרת), התשנ"ב – 1992, יתקין מכשיר מונע זרימת מים חוזרת למערכת מי שתייה (להלן מז"ח), בקטע הצינור שבו מקבל העסק את המים שלו מרשת המים של המועצה ", כאמור בתקנות.
- מניעת רעש וריח
- בעל עסק לא יגרום ליצירת רעש בלתי סביר, כהגדרתו בתקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר), התש"ן- 1990 ועדכונן מעת לעת, כתוצאה מפעילות עסקו .
- במידה ונמצא שהפעלת העסק גורמת ליצירת רעש בלתי סביר:
- תשלח דרישה לבעל העסק לנקוט אמצעים, לרבות התקנת מתקנים, להקטנת עוצמת הרעש, בהתאם לדין. לאחר שינקוט אמצעים או יתקין מתקנים, בעל העסק יעביר לרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון, חוות דעת אקוסטית, שתוכן על ידי יועץ אקוסטי, שתוכיח שהעסק אינו גורם ליצירת רעש בלתי סביר .
- או שבעל העסק יידרש להעביר לרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון, תכנית יועץ אקוסטי מוסמך, לגבי מתקנים ואמצעים אותם ינקוט כדי להקטין את עוצמת הרעש. הרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון, תורה לבעל העסק לנקוט בפעולות להפחתת רמות הרעש לרמות הנדרשות בחוק, על פי הצורך ועל סמך הנתונים שיתקבלו בסקר מבעל העסק.
- בעל העסק לא יגרום ליצירת ריח חזק או בלתי סביר, כהגדרתו ב"נוהל להגדרת מפגעי ריח" של המשרד להגנת הסביבה, כתוצאה מפעילות עסקו.
- חשש ליצירת ריח בלתי סביר, כאמור לעיל, יחייב את בעל העסק בביצוע סקר ריחות לגבי מתקנים ואמצעים אותם ינקוט כדי להקטין את עוצמת הריח.
- בעל העסק ייתכן ויידרש, בהתאם לקביעת הרשות הסביבתית המוסמכת איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון, בנקיטת פעולות להפחתת רמות הריח לרמות הנדרשות בחוק, על פי הצורך ועל סמך הנתונים בסקר שיתקבלו מבעל העסק.
- מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 5 לעיל, בעל העסק יעמוד בכל הוראות חוק עזר למועצה המקומית מעלה אפרים (שמירת הסדר והניקיון), התשמ"ג-1983, הנוגעות לסעיף זה.
- דרישות הרופא הווטרינרי הרשותי מבעל עסק אשר יש בו עיסוק (לרבות אחסון, עיבוד, הכנה והגשה) במזון מן החי
הגדרות לפרק זה –
מזון מן החי : כל סוג של בשר: בקר, בעלי כנף, דגים או חלק ממנו, טרי, מקורר, קפוא, מבושל, מעושן, מיושן ,טחון או מעובד בדרך כל שהיא לרבות מוצרי בשר ומוצרים המכילים בשר.- בעל העסק יעמוד בכל דרישות משרד הבריאות ובכללן כל האמור בתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), התשמ"ג – 1983 ולרבות הדרישות הנוספות לתקנות אלו וכן יעמוד בכל האמור בתנאים הרלוונטיים שנקבעו בחוק להגנה על בריאות הציבור (מזון) – 2015.
- אין לרכוש לעסק מזון מן החי שאין לו אישור מתאים ממשרד החקלאות או משרד הבריאות על פי העניין ושהמשלוח לא אושר על ידי המערכת הממוחשבת של משרד הבריאות. יש לרכוש לעסק מזון מן החי רק ממפעלים בעלי רישיון יצרן בתוקף מלווים בתעודה וטרינרית במידת הצורך או בתעודת משלוח עם מס' של O.P מאת משרד הבריאות/החקלאות.
- בעל העסק יחזיק בעסקו מקררים ומקפיאים תקינים שנפח קיבולם יהיה מספיק כדי להכיל את כל המזון מן החי הנמצא בתוך העסק, בכל זמן נתון. כל מקרר/מקפיא יצויד במד טמפ' שיותקן במקום בולט לעיין. למקררי/מקפיאי גיבוי תותקן התראת טמפ' למערכת מתאימה.
- יש לשמור, בקלסר ייעודי, את כל תעודות המשלוח למזון מן החי, בעסק למשך 6 חודשים לפחות ולהציגם לביקורת על פי דרישה.
- אין להחזיק/ לאחסן/ למכור בעסק מזון מן החי שהתאריך האחרון לשיווקו פג או שנפגם ועשוי להוות סכנה לבריאות הציבור. אין להשתמש במזון מן החי שהוחזק בטמפ' השונה מהוראות היצרן והוראות החוק או שבוצעו בו פעולות יצרניות אסורות.
- כל מוצרי מזון מן החי אשר מוחזקים בעסק יהיו עם תווית מקורית של היצרן אשר תעיד על מקורם ועל התאריך האחרון המותר למכירתם.
- מוצרי מזון קפואים מן החי, יסומנו בתאריך הוצאתם להפשרה ויופשרו אך ורק במקרר ייעודי ואך ורק בעסקים בהם מותרת הפשרה על פי חוק. השימוש במוצרים המופשרים יעשה ביום ההפשרה בלבד.
- בעל העסק שבעסקו נוצרת פסולת של מזון מן החי, כגון בשר עופות או דגים, יפנה את הפסולת האמורה בשקיות פלסטיק עבות וקשורות היטב, לכלי אצירת האשפה הייעודי.
- שילוט
7.1. שילוט יותקן בהתאם לאמור בחוק העזר למועצה מקומית מעלה אפרים (מודעות ושלטים), התשמ"ב- 1981 על כל עדכוניו .
- רוכלות
- לא יעסוק אדם ברוכלות בתחומי היישוב אלא אם הדבר הותר לו מפורשות ברישיון הרוכלות שניתן לו.
- הוצאת שולחנות וכסאות וסחורה
- בעל עסק לא יניח, או יבליט מעל לרחוב סחורה, אלא אם דרוש לעשות כן לטעינת הסחורה או לפריקתה ולא יותר מן הזמן הסביר הדרוש לכך.
- בעל עסק יוציא סחורה אל מחוץ לתחומי עסקו, רק אם ניתן לכך היתר בכתב מאת ראש המועצה ובהתאם לתנאי ההיתר.
- ראש המועצה רשאי לתת היתר, להתנותו, לשנותו, או לבטלו, להעמיד ברחוב כסאות או שולחנות או פרגודים לצרכי מסעדה או בית קפה, שמשיות, מאזניים אוטומטיים, מכונות לייצור גלידה או למכירת מיצים או כל מכונה אחרת או מכשיר אחר כיוצא בזכה. בעל עסק שניתן לו היתר חייב למלא אחר התנאים הכתובים בו.
- בעד היתר כאמור תשולם אגרה בשיעור שנקבע בתוספת השלישית של חוק עזר למועצה המקומית מעלה אפרים (שמירת הסדר והניקיון), התשמ"ג-1983. ההיתר יפקע ביום 31 לדצמבר שלאחר נתינתו.
- ההיתר יפקע ביום 31 לדצמבר שלאחר נתינתו.